Eesti Muusikaauhinnad 2025 galat juhivad Anne Veski ja ansambel Bedwetters. Piletid 30. jaanuaril Unibet Arenal toimuvale suurejoonelisele sündmusele on tänasest müügil Piletilevis.

Gala õhtujuhid Anne Veski ja Bedwetters on mugavustsoonist valgusaasta kaugusele lennutava koostöö ees äärmiselt põnevil. Anne Veski jaoks on Eesti Muusikaauhindade juhtimine esmakordne, kuid galaga on tal isiklik oluline seos: „Pakkumine hakata Eesti Muusikaauhindade õhtujuhiks oli mulle natuke ootamatu. Mõtlesin väheke järele, ma kohe vastust ei andnud, ja tulin järeldusele, et miks ka mitte. Olen kogu elu ju laval olnud ja sellisel Eesti muusika tegijate jaoks olulisel sündmusel juhtfiguuri rollis olla, on ju väga austav ettevõtmine. Pealegi on mul endal olnud ka au saada tunnustatud antud prestiižsel üritusel auhinnaga Panus Eesti Muusikasse. Jääb ainult loota, et auhinnatud saavad olema parimad.“

Eelmisel aastal neli nominatsiooni ja kolm võitu teeninud aasta ansambliks tituleeritud Bedwettersile on õhtujuhtimine uus kogemus: “Õhtujuhtimise kutse oli meie jaoks suur üllatus, sest tegelikult oleme me lambi vanad. Otsustasime suhteliselt kiirelt öelda jah, sest me lihtsalt ei oska öelda ei. Tegelikult on asi selles, et jaanuaris eriti esinemisi ei ole, kuid pank arvab jätkuvalt, et kodulaenu tuleks tasuda. Loodame täita korraldaja, produktsioonitiimi ning kõikide asjaosaliste kõrged ootused, kuid midagi lubama ei hakka – proovime pigem nautida ja vähemalt saate lõpuni kained olla.“

Eesti Fonogrammitootjate Ühing tunnustab traditsiooniliselt Eesti silmapaistvamaid muusikatootjaid, esitajaid ja autoreid. Eesti Muusikaauhinnad 2025 galal antakse välja paarkümmend auhinda, mille võitjad valib üle 100 liikmeline muusikaekspertidest koosnev žürii.

Kandideerida saavad albumid, laulud ja muusikavideod, mis on avaldatud perioodil 01.12.2023 – 30.11.2024 ja mis vastavad sündmuse kodulehel leitavatele kandideerimise reeglitele. Žürii alustab tööd detsembris. Tänase seisuga on kandidaatide nimekirjas üle 120 albumi.

Kohapeal efektse show oma silmaga tunnistamiseks on gala piletid tänasest müügil Piletilevi keskkonnas ja müügipunktides www.piletilevi.ee.
Eesti muusika suursündmuse eksklusiivne teleülekanne jõuab vaatajateni Kanal 2 vahendusel.